De legende van de Witte Dame

Het is een liefdesverhaal. Het is een mysterie. Het is een verhaal over leven en dood. Het is een verhaal over een eigengereide vrouw met een eigen leven. De beschermvrouwe van Grubbenvorst. Het is een authentiek dorpsverhaal. Een saga. De legende van de Witte Dame.

De morele boodschap?! 'Niet liegen!'

Wij laten je In de Witte Dame graag kennismaken met deze geschiedenis. We geven je een glimp van haar, zodat je een eigen beeld kunt vormen van haar. Ter plaatse bij ons, bieden we wat meer manieren om dit te kunnen doen. Zo kun je muurschilderingen bekijken die ons mee terug nemen in de tijd, of lezen over de geschiedenis van Grubbenvorst, zo rond de tijd van de Witte Dame. Of over ons historische pand. Vooruit, we lichten een tipje van de sluier. Maar voor meer: kom In de Witte Dame!

 

Burgermeester & Wethouders

Sinds begin 2024 mogen wij ook de sleutel dragen van het Oude Raadhuis. Tegenwoordig genaamd B&W Holiday Apartments. We hebben ons nog niet zozeer kunnen toeleggen op de geschiedenis van dit pand en de volksvertegenwoordiging die hier decennia vertegenwoordigd was. Wat we wel weten, is dat dit pand in 1938 gebouwd is volgens architectonisch ontwerp van A. J. Kropholler. Een rijzig dwars pand met een bordestrap en dakruiter, inmiddels met monumentale status. In 2020 is het pand door Theo en Mil Clevers volledig gerestaureerd en met veel klasse zijn authentieke details behouden gebleven. Wist je dat in het souterrain vroeger het politiebureau gevestigd was? De celdeuren zijn bewaard is in hun mooiste staat hersteld. Wie kan ons verhalen uit de tijd van die cellen vertellen? We zijn reuze benieuwd!

Een bijeenkomst functie is in het oude gemeentehuis nog bewaard gebleven. Iedereen mag binnenstromen bij Saldersbron: centrum van leven en dood. Een mooie en fijne plek om samen te (her)denken, herinneren en beleven.