Ontdek Grubbenvorst, regio Venlo, Noord-Limburg

fietsen en wandelen

Het hotel ligt centraal aan een van de mooiste fietsroutes van Noord-Limburg: knooppunt 81.

Ook voor wandelaars ligt het op een markante plek: het Pieterpad. Namelijk aan de 21e etappe.

Vanuit ons hotel kunt u deelnemen aan een ontelbaar aantal fiets- en wandelroutes! Wij geven u in het hotel in elk geval de beste suggesties voor fietsen en wandelen, inclusief kaarten. U kunt zich nu alvast oriënteren. Enkele mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving vindt u hier

 

In de Witte Dame dient ook als geschikte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars. Er is voldoende plaats om uw fiets te parkeren en zelfs op te laden, terwijl u neerstrijkt op het ruime terras. We bieden een veelzijdige lunch- en borrelkaart. Hotelgasten kunnen hun fiets veilig stallen in een afgesloten ruimte.

 

Als hotelgast zelf geen fiets meenemen? Het is natuurlijk mogelijk om er eentje te huren. Dit kan bij Verbong Tweewielers. U steekt de straat over en u bent er al. Of, indien u buiten winkel openingstijden komt, zorgt Verbong ervoor dat de fietsen op een afgesproken plaats staan. Het is wel handig om dit vooraf even af te stemmen. U kunt ze bereiken via de website of 0773663078.

openbaar vervoer

Het is geen probleem om in de Witte Dame te bereiken per openbaar vervoer. 

Grubbenvorst ligt aan busverbinding 88 - tussen Venlo en Venray. Haltes zijn in de volgende plaatsen:

Venlo - Blerick (2x) - Grubbenvorst (Schoolstraat) - Lottum - Broekhuizen - Broekhuizenvorst - Swolgen - Tienray - Meerlo - Wanssum - Venray

Plan uw reis middels deze link!

aspergedorp Grubbenvorst

Hotel in de Witte Dame ligt in het hart van Aspergedorp Grubbenvorst. Tegenwoordig herinnert ondermeer het aspergefeest nog aan de gloriejaren van het Witte Goud in het dorp. Toch zal voor altijd Grubbenvorst en de asperge onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarover zal de Witte Dame ongetwijfeld waken. Vroeger, nu en ook in de toekomst! Meer weten? Lees hier verder. 

natuur

Ons hotel bevindt zich temidden van diverse natuurgebieden en Nationale parken. Met de auto, fiets of zelfs wandelend kunt u diverse van deze plaatsen bezoeken en bekijken. De verschillende gebieden zijn zeer divers!

Dit is een mooie site om de lokale omgeving beter te leren kennen. In ons hotel ontvangt u een handige plattegrond zodat u betere keuzes kunt maken uit de vele opties!

rozendorp lottum

Volop cultuurhistorie vindt je in deze streek! Buurdorpje van Grubbenvorst is het bekende rozendorp Lottum. Maar liefst 70% van alle rozen komt uit dit pittoreske dorp! Een bezoekje aan de Rozenhof is zeker de moeite waard. In dit rozenkenniscentrum leert u alles over rozen en botanische tuinen. 

arcen en de kasteeltuinen

In de Noorderlijkste kern van gemeente Venlo in Nederlands Limburg ligt het pittoreske dorpje Arcen. Op fietsafstand van Grubbenvorst is dit een ontspannend en leuk uitstapje om te maken. Of het nu gaat om heerlijk ontspannen in Thermaalbad Arcen, een bezoekje aan Bierbrouwerij Hertog Jan of een middagje midgetgolven met pannenkoeken, het kan allemaal in Arcen. Ook staat dit dorpje bekend om zijn beroemde Kasteeltuinen. Dit is ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

venlo centrum

Mocht u het rustige en mooie Grubbenvorst een middagje willen ruilen voor een wat meer ‘stadser’ gevoel? Dan is Venlo centrum slechts op een steenworp afstand te bereiken. Deze stad leent zich om eens lekker te shoppen, neer te strijken op een van de vele terrasjes of gewoon een wandeling te maken door deze historische en groene stad. Wij bieden een leuke wandelroute aan, maar ook bij boekhandel Koops kun je terecht voor veel toeristische informatie. Een aanrader!

de maasduinen

Maak kennis met het prachtig Nationaal Park De Maasduinen. Wandelen, fietsen, mountainbiken & paardrijden. Het kan allemaal in het prachtige Nationaal park van Limburg. Het bezoekerscentrum in Well is een wellicht een leuk startpunt om kennis te maken met deze mooie omgeving. Afsluiten kunt u met een drankje en een hapje bij Beachclub Leukermeer in Well.

 Ons hotel ligt super centraal voor allerlei soorten uitjes, zowel in Nederland als net over de grens in Duitsland.

We noemen op deze pagina natuurlijk de toeristische trekpleister, maar in het hotel geven we u graag tips voor meer uitjes in onze omgeving. We proberen boekjes en magazines te selecteren die je meenemen naar de buitenkansjes!

Je hoeft je zeker geen zorgen te maken over de mogelijkheden.

 

enkele handige links

fietsen, wandelen en natuur

www.pieterpad.nl

www.landschaphorstaandemaas.nl

www.wandelnet.nl

www.staatsbosbeheer.nl

www.wandel.nl

www.knopenlopen.nl

www.ooijen-wanssum.nl

https://www.ivn.nl/afdelingen-en-provincies/

www.lfmaasroute.nl

www.peelhorstenmaasvallei.nl

www.routeplannerlimburg.nl

leuk met kinderen

www.speeltuinroeffenmart.nl

www.obstakels.com

www.forbiddenfloor.nl

www.mindmystery.nl

www.aardbeienland.net

www.zooparc.nl

www.taurusworld.com

www.toverland.com

www.glowgolf.nl/arcen


actief, anders..

www.limburgsmaaktjebeter.nl

www.depeelsegolf.nl

www.hetuitstapje.nl

kasteeltuinen

thermaalbad

spawellnesslomm

kunst en cultuur

www.delocht.nl

www.draaksteken.nl

klein, uniek en informatief in de regio

www.brouwerij.hertogjan.nl

www.archeoroutelimburg.nl

www.derozenhoflottum.nl

www.deijsvogel.nl

keramiekcentrum de tiendschuur